Sărbătoarea ”Înălțării Domnului” în Parohia Năsăud – Ziua Eroilor

De praznicul Înălțării Domnului părintele protopop Cristian Goia s-a aflat în mijlocul comunității din Năsăud care și-a sărbătorit hramul. Împreună cu părintele paroh Login Ceuca au celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, făcând și pomenire pentru sufletele eroilor căzuți în lupte de-a lungul timpului. În cuvântul de învățătură, părintele protopop a subliniat faptul că înălțarea Domnului la cer nu a reprezentat o mutare de pe pământ în zona astrală sau o despărțire față de noi, ci o ieșire din realitatea văzută a simțurilor și o trecere în realitatea nevăzută a strălucirii Dumnezeiești. Astfel Hristos s-a întors în veșnicie, luând împreună cu el și natura umană și deschizând drumul nostru către fericirea veșnică. 

Această sărbătoare ne invită să medităm la cât de important este Cerul pentru noi și cun trebuie să dobândim Împărăția Cerurilor începând din această lume, trăindu-ne viața în comuniune cu Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie părintele protopop împreună cu Pr. Login și un sobor de preoți ortodocși a participat la evenimentul dedicat comemorării eroilor, unde s-a oficiat slujba de Te Deum, în prezența autorităților județene și locale, urmată de ceremonia depunerii de coroane iar mai apoi parada militară.

a consemnat secretar protopopial diacon Ovidiu Iusco

ALBUM FOTO EVENIMENT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *