Celebrarea Sfântului Maslu în Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” Feldru

În data de 03.03.2024, părintele Cristian Goia, protopop de Bistrița, Beclean și Rodna, a participat la o seară de rugăciune, prin celebrarea Sacramentului Maslului. Acest sacrament are ca scop întărirea, vindecarea trupească și sufletească a credincioșilor. Astfel, părintele a răspuns invitației Pr. Claudiu Oltean, păstorul parohiei greco-catolice „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Feldru, jud. Bistrița-Năsăud. Pe lângă pr. protopop și pr. paroh, s-au mai rugat împreună și pr. Augustin Flămând, pr. Bica Cristian Valentin și pr. Claudiu Sorășan.

În cuvântul de învățătură, pr. Protopop Cristian Goia, pe baza evangheliei a VI-a a femeii Cananeence care l-a rugat pe Mîntuitorul să o vindece pe fiica ei bolnavă. Părintele a abordat tema grijii pentru semenii noștri. Una dintre îndatoririle noastre de creștini este și aceea de a îngriji nu doar de mântuirea proprie persoane, ci și de cea a aproapelui nostru. Însă această datorie nu se limitează doar la cei dragi ai noștri, ci trebuie să îi cuprindă pe toți cei cu care venim în contact, pe toți oamenii, fiindcă toți suntem fii ai lui Dumnezeu. Mesajul mântuirii devine universal, el nu se mai adresează doar unui popor ci întregii omeniri. Această grijă și pentru mântuirea semenilor noștri este o formă de manifestarea a iubirii creștine.

Poate ne întrebăm cum putem să îi ajutăm pe ceilalți să dobândească mântuirea?

Sunt mai mute moduri: în primul rând ne putem ruga pentru semenii noștri. Rugăciunea pentru alții o regăsim deseori în Sf. Scriptură. Sf. Pavel, în epistolele sale, se roagă pentru cei cărora li se adresează și îi îndeamnă pe aceștia să se roage unii pentru alții (1 Timotei 2,1-4; Filipeni 1,19).

În al doilea rând, putem să-i ajutăm pe semenii noștri în eforturile lor pentru dobândirea mântuirii prin exemplul bun, prin viața noastră personală, prin practicarea virtuților creștine, prin iubirea noastră de Dumnezeu și de oameni. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, așa încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru cel din ceruri.

Să avem grijă de exemplul pe care îl dăm prin viața noastră, căci el poate fi îndemn spre virtute dacă este bun sau îndemn spre păcat dacă este rău.

În al treilea rând putem să îi ajutăm pe frații noștri în dobândirea mântuirii prin îndemnul la virtute și sfaturi spirituale: „să vă povățuiți unii pe alții” (Romani 15,14).

Cel mai mare exemplu de perseverență pentru mântuirea aproapelui ne-a dat-o însuși Mântuitorul, care n-a venit ca să I se slujească, ci ca El să slujească și să-și dea sufletul ca răscumpărare pentru cei mulți (Mc 10,45).

La final, părintele Claudiu,  păstorul comunității a mulțumit Pr. Protopop Cristian pentru prezență, confraților preoți și credincioșilor din Feldru și din împrejurimi pentru aceste momente de rugăciune comună.

a consemnat diacon Darius Teglaș

ALBUM FOTO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *