SF. LITURGHIE – BISERICA ”NAȘTEREA SF. IOAN BOTEZĂTORUL” LEȘU, DUMINICA A XX-A DUPĂ RUSALII, 8 OCTOMBRIE 2023

Duminca a 20-a dR a “Invierii fiului văduvei din Nain” a constituit un prilej deosebit pentru membrii comunității din Parohia Greco-Catolică „Nașterea Sf. Ioan Botezătorul” din Leșu, protopiatul Rodna, prin celebrarea liturgică a zilei Domnului care a fost caracterizată de un eveniment aparte,  vizita părintelui protopop Cristian Goia, care s-a alăturat în rugăciunea concelebrării liturgice părintelui paroh Ioan-Luțu Dumitru.

Amfiteatrul frumuseții naturale din Leșu, în mijlocul căruia tronează cu demnitate frumoasa Biserică parohială Greco-Catolică, zidită prin truda vrednicilor preoți înaintași, a fost binecuvântat de răsunetul rugăciunilor liturgice duminicale care au trecut dincolo de zidurile de piatră ale bisericii și au sfințit încă o dată  această frumoasă zonă evocând măreția Creatorului.

Armonia și liniștea acestei zone binecuvântate de Dumnezeu este însă și ea atinsă de știrile care descriu turbulențele internaționale și evenimentele grave care se petrec în ultima perioadă.  Mesajele care vin din afară prin mass-media descriu suferințe cumplite, traume, nedreptăți si moartea atâtor persoane nevinovate, aspecte care au fost menționate și sintetizate in predica părintelui protopop Cristian Goia. Chiar dacă toate acestea produc atât de multă tristețe și neliniște în sufletele tuturor,  pasajul evanghelic care a fost rânduit pentru a fi proclamat în această duminică a fost purtător de profundă speranță în fața morții. Această speranță a fost proclamată în mesajul părintelui protopop care a evocat o idee de bază a credinței in Cristos Mântuitorul și anume că moartea nu constituie finalul, oricât de tragică și de bulversantă ar fi ea. Dincolo de aceste tragedii există puterea dătătoare de viață a crucii prin care noi așteptăm Învierea.

Insuflați de aceste gânduri sfinte, credincioșii din Parohia Leșu au continuat celebrarea liturgică cu mare pioșenie, iar la sfârșitul Liturghiei au găsit de cuviință să invoce din nou speranța vieții de apoi prin rugăciunea Parastasului la care toată comunitatea s-a unit în rugăciune, amintindu-și de răposații în Domnul și încredințându-i milei divine, insuflați de exemplul văduvei din Nain amintită in Evanghelie.

Părintele paroh  Ioan-Luțu Dumitru a dat glas mai apoi sentimentelor de mulțumire ale întregii comunități parohiale mulțumind lui Dumnezeu pentru că le-a rânduit pe toate și a făcut posibilă această concelebrare liturgică alături de părintele protopop Cristian și a transmis invitația mai multor credincioși de a lua masa cu ei precum și de a sfinți casa unei familii din această parohie.

a consemnat Paul Oancea

ALBUM FOTO

TUR VIRTUAL BISERICA LEȘU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *